Το R.I.C.E. στην Ύδρα
Η χορογραφία των ανθρώπων
Ύδρα, Ελλάδα
Επικοινωνία

EN    GR

Μετά την επιστροφή του, απόλαυσε τη σκέψη ότι μια περίεργη αντιστροφή πρέπει να έχει συμβεί στον άνθρωπο κατά τη διάρκεια εξέλιξης του. Αυτό που βαπτίσθηκε υπερφυσικό, του φάνηκε, στη σφαίρα των αισθήσεων, να είναι πραγματικά η ουσία όλων (...), όπως είναι, και πάντα θα είναι (...),και ότι εν λόγω ονομάστηκε φυσικό ήταν στην πραγματικότητα υπερφυσικό, μία ακατέργαστη ηχώ αδέσμευτου πλούτου. Ανέλαβε προσωπικά να στρίψει τις έννοιες στη θέση που ανήκουν...—Τyrone O'Ros

Η Ricean Σχολή Χορού (RSOD) : Μία σχολή χορού, χωρίς δασκάλους.

Η RSOD είναι μια καλοκαιρινή συγκέντρωση περίπου 50 καλλιτεχνών προκειμένου να αναπτυχθούν και να συμμετάσχουν σε νέες καλλιτεχνικές και κοινωνικές στρατηγικές. Η RSOD λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του μήνα του Αυγούστου. Η σχολή RSOD (Ricean School of Dance) εγκαινιάστηκε το 2015 και είναι το πνευματικό τέκνο του χορογράφου Michael Klien και της χορεύτριας-καλλιτέχνη Βιτόρια Κωτσάλου οι οποίοι διατύπωσαν την ιδέα ενός σχολείου μετά από την εμπειρία συνεργασίας μαζί με τους καλλιτεχνικούς συνεργάτες του RICE (Steve Valk, Jeff Gormley, Edd Shouten, Ζωή Tsavdarides, Lizzy Le Quesne, κλπ).

Με τη θέσπιση ενός περιβάλλοντος που διευκολύνει τις τυπικές και άτυπες ανταλλαγές, το σχολειό προσφέρει στους μαθητές του την ευκαιρία αναπτύξουν την κριτική και καλλιτεχνική τους πρακτική μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. Στο RSOD δεν εμπλέκονται καθηγητές η μέντορες αλλά αποτελεί ένα κάλεσμα για ανταλλαγή που προέρχεται από την κοινή χρήση της γνώσης. Ένα πρόγραμμα σπουδών που δεν οδηγεί ούτε διδάσκει καλλιτεχνικές μορφές έρευνας θα είναι ανοιχτό προς εξέλιξη.

Το RSOD είναι ένα μέρος όπου “ αυτός που μιλεί “ ( κινείται ) διδάσκει . Οι συμμετέχοντες χρίζουν εμπιστοσύνης στο να συμβάλλουν με ουσιαστικούς τρόπους στην αποφασιστικότητα των δράσεων του σχολείου , να ενδιαφερθούν για θεμελιώδης ερωτήματα , να επιτρέψουν σε λάθη να συμβούν , να ξεκινούν έργα χωρίς την ανάγκη της λογικής του αποτελέσματος  και να προσφέρουν άφοβα την νοημοσύνη τους.

Η Σχολή RSOD θα λάβει χώρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ύδρα 17-26 Αυγούστου 2017

Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις, αλλά ο καθένας ενθαρρύνεται να αιτηθεί, μέσω μίας απλής και άτυπης διαδιασίας:

κατεβάσετε περιεκτικό έγγραφο (PDF) στα Αγγλικά (PDF) or ή στα Ελληνικά (PDF)

H RSOD ταυτόχρονα είναι ένα σχολείο και ρωτάει ‘Τι είναι σχολείο’. Ένας μαθητής της RSOD, λοιπόν, είναι εντός του μαθησιακού περιβάλλοντος του σχολείου και δεσμεύεται για την μελέτη αυτού του μαθησιακού περιβάλλοντος καθώς ξετυλίγεται.